HALLO!

Me, myself and I... That all you got!  L
 

WELKOM BIJ LAURA, WAAR BEN JE GEBLEVEN?

Nederlands was altijd mijn sterkste vak, ook wel mijn lievelingsvak. Als kleine pagadder zat ik elke week wel meerdere keren in de bibliotheek. Madelief van Guus Kuijer, Blinker en het Bagbagjuweel van Marc De Bel, Matilda van Roald Dahl. Het zijn maar enkele toppers die mijn jeugd vulden met verhalen. Ik verslond ze, en ik hield ervan.

Schrijven vond ik altijd wat moeilijker. De correcte spellingsregels toepassen of zinsontleding vond ik super en lukte me best aardig. Het probleem lag in het creatieve deel. Het zat er wel ergens, maar ik wist niet hoe ik dit moest uiten.

Later bleek dat ik gewoonweg de durf en het zelfvertrouwen niet had meegekregen om creatief te zijn. Ik wilde het wel graag, maar de moed ontbrak me.

Tijdens mijn opleiding tot leerkracht werden we gestimuleerd om op zoek te gaan naar nieuwe lesideeën en een vernieuwende aanpak. Ik kon en mocht creatief zijn en er ging plots een hele wereld voor me open.

Nu ik in mijn professionele leven de weg gevonden heb om mijn duizenden ideeën op los te laten, voelde ik nog steeds dat er een gemis was. Ik wilde ook in mijn privé-leven meer voeling krijgen met de persoon wie ik mijn hoofd écht ben, waarmee ik struggle, waar ik vreugde uit haal. Ik kon de verhalen lezen in mijn hoofd, maar zette ze nooit op papier. Weer vanuit dezelfde gedachte. Mezelf kwetsbaar opstellen was hier een grote drempel.

Tot ik het niet meer kon houden, het moest eruit! En aangezien ik geen groot poëet ben of een romanschrijver, is deze blog mijn eerste stap in de wereld van het schrijven. Open en bloot op het World Wide Web. Toch best wel spannend, maar ik ben er helemaal klaar voor!