• Laura, waar ben je gebleven?

30 dingen die ik leerde voor ik 30 werd.

1. Je kent jezelf beter dan ooit. Je weet wat je leuk vindt en wat niet. Kies enkel nog voor de dingen die JIJ graag doet. Ga niet naar de fitness omdat het de trend is, maar doe het omdat jij het wil doen en doe het anders lekker niet. Ga op zoek naar de dingen waar jij blij van wordt. #beyourself #knowyourworth

2. Don't judge, you'll thank me later.

3. Snoozing is never a good idea.

4. Geen zin in? Zeg 'nee'. Verontschuldig je niet, verantwoord je niet. Het is oké.

5. Je kan mensen niet veranderen. Daar moet je je bij neerleggen. Je kan wel jouw gedrag veranderen en waarschijnlijk zullen mensen hierop anders reageren.

6. Stop met calorieën tellen, stop met diëten. Het werkt niet en je wordt er niet gelukkig van.

7. Een salade bestaat uit meer dan sla, tomaat en komkommer. Voeg wat avocado, een radijsje, wat waterkers aan toe, wat pompoentjes en een simpele dressing: 2 delen olie, 1 deel azijn, peper en zout. Jammie!

8. Koop tijdloze kledingstukken van goede kwaliteit. Ik beloof je, je zal er nog jaren plezier van hebben. Vaak zijn ze iets duurder, maar hé, they never go out of style.

9. Wees dankbaar en spreek het uit. Dankjewel, alsjeblieft, bedankt dat je tijd maakte,... Het kan iemand zijn dag maken en het is gratis. :-)

10. Dat er op het einde van de maand vaak niet zoveel overblijft als dat ik dacht toen ik begon te werken.

11. Dat onder het puntje van succes, hard werken zit. Mensen zien vaak enkel het tipje van de ijsberg, de mooie dingen. Maar achter succes schuilt moed en afzien.

12. Heb geduld en deel het. Aan de kassa in de winkel zeg je tegen de persoon achter je die duidelijk haast heeft: ‘Ga maar voor, ik heb tijd.’. *the look on his/her face #priceless

13. Zorg voor je schoenen. Laat ze maken bij de schoenmaker. Poets ze wanneer het moet. Schoenen zeggen zoveel over een persoon.

14. Koop nooit iets 'gewoon, omdat het in korting is'. #miskoopgarantie

15. Je eigen bed is het beste bed.

16. Kiezen is verliezen, maar kiezen kan ook winnen zijn. You can do anything, but not everything.

17. Dat een nieuwe stofzuiger mij heel erg blij kan maken.

18. Laat spullen herstellen, i.p.v. ze weg te gooien. Breng je kleren naar de klerenmaker, geef dat éne kastje een likje verf en het is zo goed als nieuw.

19. Houd je administratie bij. Zoek een systeem dat voor jou werkt, waarin alle belangrijke documenten zitten. Nooit meer urenlang zoeken en stressen.

20. En daarbij het volgende: ruim op! Niets dat zoveel rust brengt als een opgeruimd huis. Als je het dan toch vast hebt, zet het dan ineens op de juiste plek. In het afwasmachine bijvoorbeeld i.p.v. op het aanrecht, welgeteld 1 buiging verschil.

21. Angst is een hele slechte raadgever. Blijf geloven dat het goed komt én je zal zien, dat dat meestal zo is. Dat is weer een pak minder zorgen.

22. Dat twee glazen wijn voldoende is.

23. Converse never goes out of style.

24. Must-see-serie: Sex and the City.

25. Als mensen hun hart luchten bij jou, zeg dan niet: ‘ik ken dat, ik heb dat ook al gehad.’ Luister, stel vragen, wat is er gebeurt, hoe voel je je?, kan ik iets voor je doen?. Vaak is luisteren alleen al voldoende.

26. Ga solo op reis. Genieten, next level!

27. Kom uit je comfortzone. Een wijze vrouw zei ooit: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." - Pippi Langkous

28. Must-see-movie: Nothing Hill.

29. Bel je opa of oma, stuur die ene vriendin een kaartje,... zomaar.

30. Hulp vragen is oké. Je hoeft niet perfect te zijn.
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven