• Laura, waar ben je gebleven?

Citytrip naar Barcelona? Bezoek zeker deze eet- en slaapadresjes!

Voor ik begon te bloggen was ik net vier dagen naar Barcelona geweest. Het was eerder een reünie, want ik was er zo’n acht jaar geleden ook al eens geweest. Omdat ik graag eens alleen op reis wou was dit een goede ‘oefening’ om te kijken of het wel wat voor mij was. Al snel leek het helemaal mijn ding te zijn. Ik vulde mijn dagen met lezen, leuke winkeltjes en lekkere eetadresjes.


Heb je deze zomer een tripje Barcelona geboekt?

Maak dan zeker eens een stop bij één van deze adresjes.


Hostel ‘Casa Gracia’ #topper

Slapen doe ik meestal in een hostel. Ze zijn goedkoop, er is altijd wel iets te doen en je kan er al eens een verrassende babbel hebben met een volkomen vreemde. Ik verbleef in de hostel ‘Casa Gracia’.


Wauw, wat was dit een prachtige hostel. Bij het binnenkomen word je ontvangen in een prachtige bar die verder loopt naar een rustige stille ruimte. Het personeel is hier supervriendelijk en behulpzaam. Ze houden je bagage graag nog even opzij als jij de stad al wil verkennen. Ik sliep op een vrouwendorm met vier bedden en een gedeelde badkamer. De kamers waren netjes en brachten rust. Er was een bibliotheek, keuken, computers, wifi en tal van activiteiten gepland zowel in de stad als in de hostel.

Het ontbijt was top! Veel keuze, gevarieerd en er is een leuk terras waar je al van ’s morgens kan genieten van de Spaanse zon. Een van de betere ontbijten die ik al gekregen heb in een hostel.


Voor de nachtraven kan je ’s avonds terecht in de kelder. Daar is een bar waar ze feestjes geven. Voor diegenen die meer van de rust houden, er is geen geluidsoverlast in de rest van het gebouw. Dus je kan ook gewoon lekker je bed in duiken als je daar zin in hebt.


Conclusie

Zeker een aanrader om hier te overnachten! Ik heb eigenlijk geen enkel minpunt te noemen. Daarbij krijg je de prachtige setting van het gebouw er gratis bij!

Tip: Boek via hun website, ze geven vaak gratis ontbijtjes weg als je via hen boekt.


Tengo hambre?


Casa Pascual - Barcelonette $$

Hier kan je terecht voor een lekkere lichte lunch of een heerlijk dinertje. Een terras in de zon en vlakbij het strand. Lekker eten en snelle bediening. Ik kwam er dan ook twee keer om te lunchen. Ik bestelde er de groene salade en hamkroketjes. #kroketverslaafd


Couleur Café - El Bron $

Zin in koffie? In dit schattig en klein cafeetje kan je terecht voor een heerlijke take-way coffee. Maar als je wat meer tijd hebt, zet je even neer en geniet van de heerlijke pannenkoeken. De uitbaatster is superlief.


La Pepitta - Gracia $$

Een klein restaurant met een bar en enkele tafeltjes in het hartje van Gracia. Buiten was het even aanschuiven, maar niet voor mij, aangezien ik een tafeltje voor één nodig had. Het voordeel van alleen reizen, altijd plaats, nooit aanschuiven! Bij het binnenkomen werd ik vriendelijk begroet door het personeel en kreeg ik een plaatsje aan de bar. Zowel de muren als het plafond stonden volgeschreven met teksten en namen van bezoekers. Neem dus zeker een stift mee en verzilver jouw plaatsje op de muur. Het eten was er overheerlijk.


Llop - Ramblas $$

Als je op de Ramblas loopt en even weg wil uit de drukte, sla dan deze zijstraat in. Het was mijn laatste dag in Barcelona en het was niet zo’n topweertje (lees: regen). Bij Llop vind je een moderne inkleding met rustige muziek. Superlekker eten en net dat tikkeltje meer.


Sabio Infante - Gracia $

Om af te sluiten deed ik nog een wandeling in Gracia. Mijn hostel was daar gelegen, dus wou ik niet te veel meer afdwalen. Ik slenterde langs de straten, waar het opvallend rustiger was dan in de drukke binnenstad, maar waar zeker ook leuke barretjes en winkeltjes te vinden waren. Zo kwam ik bij Sabio Infante. Een superleuke en vrolijke bar uitgebaat door twee mannen. Ik dronk er één van de lekkerste koffies die ik in Barcelona had gedronken en at er een stuk maanzaad-lemoncake. #todiefor

Dus als je de rush en de toeristen even beu bent, is het zeker de moeite waard om deze buurt en dit cafeetje te verkennen.


Have fun!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven