• Laura, waar ben je gebleven?

deze 9 dingen zijn onmisbaar in je handbagage!

Terwijl ik smachtend zit te kijken naar vakantiefoto’s van een vriendin die nu in New York zit. Begin ik al te denken, hoe ik alles in mijn handbagage ga krijgen? Want ja, ik mag enkel handbagage meenemen. Oh boy!

Deze spullen zullen alvast niet ontbreken.


Noise-cancelling hoofdtelefoon

Niets zo handig als een hoofdtelefoon die al het geluid wegfiltert. Geen last van huilende baby’s of het gesnurk van je buurman (of -vrouw, jawel). Je hoort het lekker niet en je krijgt er nog een fijn muziekje bovenop. Yes!


Ontsmettende handgel

Niets zo nodig als een ontsmettende handgel. Vanaf je op het vliegtuig stapt tot op je bestemming (en weer terug), ben ik elke keer weer blij dat ik het toch heb ingepakt. Want geef toe, als je na enkele uren op het vliegtuig besluit om het toilet te trotseren, denk ik wel vaker: “Ik kan nog wel enkele uurtjes wachten.” Maar ja, het moet toch eens gebeuren hé! Lang leve de handgel!


Drinkbus

Een eigen drinkbus is niet alleen handig tijdens een wandeltocht, maar ook in de luchthaven en op het vliegtuig. Het spaart je ook een hele boel centen uit, want je kan het gewoon vullen van de kraan (afhankelijk waar ter wereld je bent uiteraard). Daarboven is het ook nog eens beter voor het milieu. Zo kan je vragen om het water in je drinkbus te doen in plaats van elke keer weer een plastic bekertje of plastic flesje. Win win!


Dikke sokken

Standaard in mijn handbagage, dikke kousen. Het eerste wat ik doe op het vliegtuig is mijn dikke kousen aandoen. Koude-voeten-meisje, heel het jaar door. Check!


Extra ondergoed

Vooral erg praktisch. Als je een lange vlucht hebt of als je pech hebt en je koffer komt niet aan, dan kan je toch al eens proper ondergoed aandoen. Geloof mij, je zal me dankbaar zijn voor deze tip!


U lievelingscrèmeke

Aangezien je een lange vlucht voor de boeg hebt, wat is er beter dan een mini-verwenmomentje voor jezelf. Je huid droogt erg uit in het vliegtuig door de droge lucht. Dus ideaal dat jij je favoriete crèmeke bij hebt. Plus de heerlijke geur op dat muffe vliegtuig. Toch een beetje genieten.


Dubbeltjes

Ik heb van al mijn officiële papieren steeds een kopie bij. Word mijn portefeuille gestolen of verlies ik hem. Heb ik toch steeds een kopie waarop ik bepaalde nummers of informatie kan terugvinden. Je kan het ook inscannen en in je mailbox of cloud stoppen.

#PIA #planningisalles


Schriftje

Bij elke reis heb ik een schriftje. Hierin schrijf ik wat ik aan het doen ben, waar ik aan denk, wat het plan is voor de volgende dag, maar ik kleef er ook inkomtickets, stickers,… in, kortom het is een dagboek en logboek in één én onmisbaar om mijn gedachten te ordenen. Het kan namelijk nogal vrij chaotisch worden vanboven in dat kopje van mij. Bij elke reis koop ik een nieuw, zo heb ik ondertussen al een hele collectie reisverslagen van al mijn reizen de laatste vijf jaar. Fijn als aandenken en om eens terug in te bladeren. #memories


En last but not least…


Kilo’s boeken

Mensen blijven mij aanraden om een e-reader te kopen en eerlijk, eigenlijk hebben ze gelijk. Maar niets kan op tegen de geur van een boek, het voelen van de blaadjes. Dus ik buig niet en blijf maar sleuren met kilo’s boeken. Ja ook, als ik enkel handbagage mee mag nemen. Bovenop mijn romans neem ik ook nog eens twee reisgidsen mee. Een Lonely Planet of Rough Guide, hierin vind ik alles wat ik moet weten, ook heel veel concrete informatie. Daarnaast nog een extra reisgids waarin ik meer geschiedenis en verhalen terugvind. Nog een kilo extra dus.


En hoeveel mag zo’n handbagage wegen? 12 kilogram?

Nog enkele weken en we zijn weer weg! Dus ik heb nog wel even tijd om te puzzelen tot alles er in past.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven