• Laura, waar ben je gebleven?

Deze adresjes moet je zeker bezoeken als je gaat kerstshoppen in Mechelen!

Ben je nog op zoek naar leuke kerstcadeautjes?

Dan kan je in Mechelen écht wel vinden wat je zoekt.

Een stad die ik vooral ken uit mijn studententijd, jawel al zo’n 9 jaar geleden.

De tijd vliegt!


Hoewel Mechelen prachtige huizen en geschiedenis heeft, mistte ik er toen het bruisende stadsleven. Maar toen ik een tijd geleden in Mechelen ronddwaalde was ik erg blij te zien hoe deze stad gegroeid is. Straten zijn heraangelegd met fijne pleintjes waar je kan genieten van het zonnetje en de voorbij dartelende mensen. En de door mij geliefde koffiebars en heel erg fijne winkeltjes waar mijn innerlijke Laura vreugdedansjes bij maakt, zijn in opmars.

Graag deel ik hier met jullie enkele fijne plekjes waar je naar hartelust kan snuisteren en met een mooi cadeau naar huis gaat.De leukste plekjes om kerstcadeautjes te scoren vind je in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Een straatje naast de Bruul, waar je veel creatieve winkels vindt. Zo is er stoffenwinkel, een winkel waar je juwelen kan kopen of zelf maken en fijne, kleine winkeltjes.

Lily €€€

Één van mijn all-time-favorites en ondertussen ook al een vaste waarde in Mechelen is 'Lily’s Life Little Luxuries'. Een heel fijne winkel met een heel mooie kledingcollectie die in de loop van de jaren is uitgebreid met juwelen, accessoires, badproducten, en interieur. Weet je het even niet tussen al dit moois, dan is er een supervriendelijke staff die je maar al te graag op weg helpt. De ideale plek om een mooi cadeau te vinden voor je tante, zus, moeder of vriendin. Ze hebben ook een klein aanbod cadeauideeën voor de man-friends. Zeker het checken waard!

- Onze-Lieve-Vrouwestraat 120 - Mechelen


Zoet €€

Ben je op zoek naar een cadeautje voor de zoetbek van de familie of voor je kleine neefje of nichtje, dat kan in deze schattige winkel. Je kan er een heerlijk doosje gemengd snoepgoed kopen, marshmallows, chocola, kortom alles wat een zoetekauw maar wil. En dit alles komt in een mooie verpakking. Ideaal cadeautje!

- Onze-Lieve-Vrouwestraat 108 - Mechelen


Linnéa - bloemen €€

In dit kleine, schattige winkeltje scoor je de mooiste boeketten en bloemstukjes. De uitbaatster Anci Lundqvist komt uit Zweden, maar woont ondertussen bijna 8 jaar in België. Ze wordt blij van bloemen en interieur en opende in Mechelen deze geweldige bloemenwinkel. Wil je de gastvrouw op het kerstfeest verrassen met een prachtige ruiker bloemen, kom dan zeker hier een kijkje nemen en ga met een prachtig bloemstuk naar huis.

- Onze-Lieve-Vrouwestraat 104 - Mechelen


My Ex-Boyfriend €€

Van deze winkel word ik helemaal blij! Je vindt hier de fantastische Helen B-collectie, die past in elk huis. #grotefan

Maar ook superfijne boeken, prachtige juwelen, een mooie toilettas, een nieuwe handtas en vele interieurspullen. Als je hier geen cadeau vindt, dan vind je het nergens.

- Onze-Lieve-Vrouwestraat 106 - Mechelen


Hut €€

Een cadeau voor je schattige nichtje? Een mooie thermos, kleurrijke fruitdoosjes of een nieuwe boekentas. Of zoek je een cadeau voor je moeder, tante of zus? Bij Hut vind je hele mooie interieur- en keukenspulletjes, met een mooie boodschap op. Tasjes, kaarsjes, kalenders, notebooks,… Als je het even niet weet, kom hier zeker eens rondkijken!

- Onze-Lieve-Vrouwestraat 88 - Mechelen


De zondvloed € / €€

Zoek je voor een cadeau voor een boekenwurm, dan vind je hier wel wat je zoekt.

Een supergezellige boekenwinkel, gevuld met boeken van voor naar achter en van de kelder tot de zolder. Je vindt er heel wat nieuwe titels, maar ook tweedehandse boeken en sterk afgeprijsde exemplaren. En tussen het boekenneuzen door kan je op de eerste verdieping even in de zetel ploffen met een koffietje, wat moet je meer hebben?!

- Onze-Lieve-Vrouwestraat 70 - Mechelen


En heb je tussen het kerstshoppen door nood aan een caffeineshot?

Maak even een ommetje en ga naar Coffice.


Coffice €€

Sinds enkele maanden vind je op de Yzerleen deze prachtige koffiebar.

De perfecte plek om even bij te tanken. Je kan hier je shoppingtrip starten met een heerlijk ontbijt, of even pauzeren bij een lunch. En voor de uitslapers, ontbijten kan hier een hele dag!

- Yzerleen 33 - Mechelen


Ben je aan het einde van je shoppingdag en is het enige dat overblijft een lege maag en grote honger. Dan heb ik nog dit topadresje!


Pintxos €€

Al bij de entree ben ik gecharmeerd door de prachtige inrichting van deze zaak. Hier vind je geen menukaart, maar kan je gerechtjes kiezen uit de toog. Sharing is caring is hier het motto! Verlekker je even aan de toog en kies jouw favorieten uit. De gerechtjes zitten tussen de €3,5 en €12. Of je laat je verrassen en kiest voor de formule ‘tafeltje-dek-je’. Ik heb hier heerlijk gegeten. Ik kom zeker nog terug!


Mechelen heeft er een heleboel leuke adresjes bij! En in deze tijd van het jaar, is de stad supergezellig met al die lichtjes. Maak dus zeker eens een dagje vrij om deze prachtige stad te bezoeken en hopelijk kan je wat boodschappen en cadeautjes van je lijstje schrappen daarna! Geniet ervan!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven