• Laura, waar ben je gebleven?

het is beslist.

Het is zover… De kogel is door de kerk, de teerling is geworpen, de knoop is doorgehakt, met andere woorden: de tickets zijn geboekt :-).

IK GA OP SOLOTRIP! #yolo

Helemaal alleen, my backpack and me, zonder de bescherming van mijn bodybuildende boyfriend.

Overlaatst deed ik al eens een 'proefreisje', vier dagen alleen naar Barcelona. Wat heb ik hiervan genoten. Van het alleen zijn, het lezen, het eten, het eens niets hoeven te zeggen, maar gewoon in de stilte te leven. Nu ja, stil is het in een stad zoals Barcelona niet echt en in mijn hoofd al zeker niet. Maar je begrijpt wat ik bedoel.

Hoe ik mijn dagen vulde? Opstaan, ontbijtje, wandelen, lunch, lezen, wandelen, diner, lezen, wandelen, schrijven en slapen. In de hostel waar ik verbleef waren er yogalesjes die ik af en toe meepikte. Oohja, én koffie, veel koffie. #addiction

Na deze vier dagen alleen te vertoeven wist ik dat ik klaar was voor een échte solotravel. Met een begin- en een eindpunt. Mijn backpack volgeladen en mijn stapschoenen aan.

Ik reis graag lowbudget, dus ook nu startte ik met het uitstippelen van een budgetplan. Hoeveel euro heb ik nodig per dag? Hoeveel mogen de vliegtickets kosten? Na het bepalen van mijn budget koos ik een bestemming. Deze beslissing ging hand in hand met het vooropgestelde budget.

Andalusië staat al lang op mijn lijstje, maar na het bekijken van de weerberichten in de maand juli heb ik hier toch maar voor gepast. #kreeftjesweer

Ik zie wel graag het zonnetje, maar 40°C hoeft nu ook weer niet.

Ik zoek nog wat blogs op van vrouwelijke soloreizigers waarin ik op zoek ga ‘welke landen ideaal zijn voor soloreizen?, welke landen veilig zijn voor vrouwen die alleen reizen?' (toch ook niet onbelangrijk).

De winnaars zijn: Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk, Denemarken en Kroatië.

Vanuit het berekende budget ging ik op zoek naar een van deze bestemmingen. Denemarken leek mij al uitgesloten wegens te duur.

Ook de vliegtickets moesten binnen budget blijven. Gelukkig ben ik flexibel in vertrek- en retourdagen vanwege mijn job in het onderwijs dus daarin kan ik wel wat schuiven voor de goedkoopste tickets te vinden. Daartegenover is het uiteraard wel hoogseizoen wat de prijs vaak verdubbeld of zelfs verdrievoudigd.

Frankrijk en Kroatië lijken mij landen die ideaal zijn voor een roadtrip met mijn vriend. Dan blijft er nog over Italië of Portugal. Na nog wat opzoekingswerk kwam Portugal toch duidelijk het meest naar boven en ook mijn gevoel gaf dat het meeste aan.

Tickets gevonden binnen mijn budget en hostels kosten er rond de 20 EUR per nacht.

Ik boekte een heenticket naar Porto en een terugticket vanuit Lissabon. Daarmee is ook ineens de route gepland. Dit voor 12 dagen, want dat was de goedkoopste optie.

Vertrek 4 juli! Let the countdown begin, I’ll keep you posted! #solotravel

"I chose to tell myself a different story from the one women are told. I decided I was safe. I am strong. I was brave." - Cheryl Strayed -

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven