• Laura, waar ben je gebleven?

Lees deze tips nog voor je vertrekt! #inpakken #backpack

Nu ik weer enkele dagen op stap ben met 13 kilogram op mijn rug, besef ik weer hoe belangrijk het is om licht in te pakken. Maar het is niet omdat ik op backpack-vakantie ga dat ik er niet goed uit kan zien. Ik vind het leuk om wat mooie outfits mee te nemen of als we een stad bezoeken mij eens helemaal op te tutten. Zo ijdel ben ik wel.


Tijdens mijn eerste backpack-reis naar Mexico had ik zelfs een paar hakken bij, die ik vier weken lang heb meegesleurd in mijn backpack. #ohboy

En je raadt het al, ik heb ze niet eens aangehad.


Tip: Probeer echt te schrappen wat je wel of niet meeneemt. Je moet het zelf de hele tijd op je rug dragen. Bij het inpakken lijkt dat allemaal wel oké, tot je aan een treinstation staat bij 35°C en je rugzak niet van de grond krijgt.


Ik maakte eerder al een checklist met wat er zoal in mijn backpack gaat.

Heb je graag even een overzicht?

Je vindt hem onder mijn vorige blogpost: ‘met deze checklist geen inpakstress meer’.


Tips voor je toiletzak en reisapotheek:

- Koop bij de apotheek plastic druppelflesjes. Je kan ze vullen met shampoo, conditioner, zonnemelk en andere liquids. Ze zijn goedkoper dan de shampoo in reisverpakkingen en hervulbaar (dus ook beter voor het milieu). Ze nemen minder plaats en gewicht in dan al die grote flessen en je kan jouw eigen favoriete shampoo erin doen.

- Ga je op citytrip voor enkele dagen dan is het nog interessanter om jouw producten in een lenzenpotje te doen. Nog compacter!

- Of nog beter, neem een stuk zeep mee. Tegenwoordig vind je ook shampoo en conditioner in een vast stuk zeep. Bespaart nog meer plaats en gewicht en is beter voor het milieu. Win-win!

- Neem sneldrogende handdoeken mee. Ze zijn iets minder fijn om je mee af te drogen, maar het bespaart zoveel plaats dat je dat er maar voor over moet hebben.

- Neem altijd ontsmettingsmiddel, een pincet, pleisters en een schaartje mee.


Tips voor het meenemen van belangrijke documenten:

- Check goed of je een visum of specifieke inentingen nodig hebt voor jouw bestemming. Regel dit tijdig!

- Voor bestemmingen buiten Europa moet je jouw bankkaart laten openzetten bij jouw bank. Anders werkt deze niet en kan je dus niet betalen. Dit is afhankelijk van bank tot bank. Check even hoe dat zit bij de jouwe.

- Ik neem steeds een kopie mee van mijn paspoort en belangrijke telefoon- en polisnummers zoals van de hospitalisatie- en reisverzekering. Bewaar ze op een andere plek dan de originelen.

Gadgets om mee te nemen:

- Ik doe wat waspoeder in een doosje, zo kan ik altijd iets uitwassen als dat nodig is.

Uit eigen ervaring: neem poeder mee i.p.v. vloeibaar wasproduct, dat kan niet uitlopen.

- Een slotje is handig voor zowel jouw backpack af te sluiten als voor de locker in de hostel. - - Een klein naaisetje. Is er een knop los van je broek. Snel even eraan naaien.

- Cardreader. Zo kan je toch steeds betalingen doen, als de batterij van je gsm plat is bijvoorbeeld.


Tips voor het inpakken van je kledij:

- Zorg dat je goed weet welk seizoen het is op jouw bestemming, zodat je de juiste kledij kan meenemen. Zo heb ik eens met shortjes en shirtjes in Sydney gestaan eind juli. Het was toen 18°C overdag in de zon. Tegen de avond was dat dus bijzonder fris.

- Een regenjas, een trui en een lange broek of legging neem ik standaard mee, aangezien ik nogal een koukleum ben.

- Iets wat ik al te vaak vergeten ben, een pyjama. Zeker als je slaapt in gemengde slaapzalen, erg handig!

- Vroeger koos ik alle leuke stuks uit mijn kast en nam ze mee (mijn rugzak woog soms wel 18 kilogram). Om dan op bestemming te zien dat er maar weinig of geen combi’s mogelijk zijn. Of wel een passend top en broekje, maar geen schoen die eronder past. Het resultaat was dat ik vaak te veel bij had en de helft niet aangedaan had, maar waarvan ik wel al het gewicht de voorbije weken had meegesleurd.


Hoe ik mijn outfits kies:

1. Kies de schoenen die je wil meenemen. Ik hou het bij drie paar. 1 paar sneakers, 1 paar wandelschoenen en 1 paar slippers.

2. Eerste schifting: Kies de stuks die je leuk vindt en die passen bij jouw schoenen en spreidt ze open.

3. Tweede schifting: Kies hieruit een drietal broeken en rokjes en één of twee jurkjes die je gaat meenemen. Zoek hierbij een viertal tops en een trui of vest. Zorg dat je een kleurenpalet krijgt zodat je de meeste stuks in verschillende outfits kan gebruiken. Dat wil ook zeggen dat sommige graaggeziene stuks eruit vliegen. Stuks waarmee ik maar één combinatie kan maken laat ik thuis.


Laatste tips:

- Geef alles een vaste plaats in je rugzak. Zo geraak je nooit in stress omdat je iets per ongeluk ergens van plaats hebt veranderd en dus denkt dat je het kwijt bent.

- Stop je rugzak niet helemaal vol. Je wil sowieso een souveniertje kopen daar. Zo ging ik met een volle rugzak naar Mexico. Kocht ik daar in de eerste week twee hangmatten die ik bovenop mijn hakken (jep zelfde reis, je ziet ik kom al van ver) in mijn volgepropte rugzak moest meedragen voor de komende drie weken. Dikwijls gevloekt!

- Voor de gezondheid van jouw rug, zorg dat jouw rugzak niet meer weegt dan 20% van jouw eigen lichaamsgewicht.


Je backpack inladen is een beetje zoals naar de Ikea gaan. Het zijn allemaal zo’n leuke spulletjes en ze kosten maar één of twee euro, maar aan de kassa betaal je alles bij elkaar al snel 80 euro. Elk op zich lijkt het allemaal maar enkele 100 gram te wegen, maar alles bij elkaar maakt het je rugzak beduidend zwaarder dan nodig en van 18 kilogram op je rug dragen zes weken lang word je ook niet echt vrolijk. #ooitéénkeer #nooitmeer


Bon voyage!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven