• Laura, waar ben je gebleven?

leesvoer om te schuilen voor de regen.

Met dit druilerige weer, kunnen we alleen maar dromen van een zonnige 25°C.

Misschien moeten we nog even wachten alvorens we met een boek aan het zwembad kunnen gaan liggen, maar ondertussen kunnen we ook al genieten van een goed boek op een terrasje met koffie... en een paraplu. Of met de kat op je schoot.Naive. Super. - Erlend Loe


Erlend Loe is een auteur uit Noorwegen. Het boek 'Naive. Super.' is vertaald in 20 talen. en terecht! Wat een heerlijk boek met een typerende schrijfstijl. In een boek vol humor en ironie gaat een jonge 25-jarige man op zoek naar wat hij nu eigenlijk wil doen met zijn leven. Je denkt waarschijnlijk. 'Het zoveelste boek over de zin van het leven'?. Toch blijft het luchtig en door zijn eigenwijze schrijfstijl weet Erlend Loe je te boeien tot het einde. Ik hou zelf van dikke boeken, want door hun langere leestijd heb je meer tijd om helemaal in het verhaal te komen. Dit boek telt slechts een 200-tal pagina's, maar het sleept je helemaal mee.Ik ben er niet - Lize spit


Dit boek daarentegen telt een goede 600 pagina's. Best een lijvig boek, maar het leest als een trein. Na enkele pagina's heeft het je te pakken en vind je elk moment dat je er niet in aan het lezen bent jammer. Ik telde de uren af tot ik na het werk weer helemaal in het boek kon kruipen. Het boek is opgebouwd uit twee verhaallijnen. Het verleden en 'de laatste 9 minuten'. Zo wordt er elk hoofdstuk met 30 seconden afgeteld en beschreven wat er die dertig seconden gebeurt. Het las zo vlot dat het mijn gedachten voor de gek hielden ik dacht, 'ooh, nog 6 min 30 seconden', terwijl ik nog wel wat honderden pagina's te gaan had. Uiteraard lees je die niet op 6 minuten. Maar het boek bracht dat gevoel wel naar boven. Door het eerste boek van Lize, 'Het smelt' heb ik mezelf nogal moeten doorworstelen, dus ik twijfelde om aan haar tweede boek te beginnen. Maar wat ben ik blij dat ik me heb laten overhalen voor deze topper!De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld


Het boek werd al rijkelijk bekroond en geprezen. Het stond ook al een tijdje op mijn leeslijst. Je krijgt een inkijk in hoe het gezin van Jas omgaat met het verlies van de oudste zoon. Ieder op zijn manier probeert men het verlies te verwerken en een plaats te geven, maar nergens voel je de warmte en troost van een gezin. Ik had even tijd nodig om in het verhaal te komen, maar ondanks de trieste gebeurtenissen, het verdriet en zware thema's in het verhaal heb ik erg genoten van dit literaire boek.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven