• Laura, waar ben je gebleven?

Schrijfdrang.


Al twee jaar roep ik het: ‘Ik wil schrijven!’

Waarop mijn gesprekspartner antwoordt: ‘Cool, waarover?’


Dat is waar het weer stopt.


Geen idee, ik wil gewoon schrijven.


Ik hou van schrijven. Hoe het potlood over het papier krast, hoe een balpen over het papier swingt. Ik hou van de beweging, ik hou van de geur van papier, ik hou van de kramp in mijn vingers.


Ik schrijf wel als ik op reis ga. Dan wil ik alles vastleggen wat ik doe, hoe ik me voel, wat ik zie. Een reisdagboek heb ik altijd bij op vakantie!


Maar dat kon de lading niet meer dekken, ik wilde meer schrijven, vaker schrijven, misschien ook wel schrijven voor iemand. Ik voelde de nood om ook thuis te schrijven. Dat ging niet van een leien dakje. Ik probeerde enkele keren wat woorden bij elkaar te krabbelen, maar wou het te perfect doen, te serieus, te poëtisch, te-alles-wat-niet-kon. Dus kapte ik er maar weer mee. Zo ging het elke keer weer.


Een volgende stap was een Bullet Journal. Ik begon ermee in januari 2019. Alhoewel ik helemaal niet kan tekenen heb ik mij toch aan tekeningen gewaagd. Niet perfect, maar wel van mij. Ook collages en schrijfsels, maar vooral lijstjes. Ik hou niet alleen van schrijven maar vooral van lijstjes schrijven. Lijstjes over ‘Hoe vaak ga ik naar de yoga?’, ‘Welke films zag ik?’ ‘Welke boeken las ik?’, 'Hoe vaak spreek ik met vrienden af?', 'Hoe vaak ga ik met de fiets naar het werk i.p.v. met de auto?', enzovoort, je kan het zo gek niet bedenken of ik heb er een lijstje over.


Nu kwam ik op een punt dat de lijstjes mij niet meer de voldoening gaven die ze me ervoor gaven. Ik merkte dat ik ze vaak vergat in te vullen, dat het enthousiasme wegebde.

Dit was het moment om mij te wagen aan schrijven voor een publiek. Schrijven met een doel (want geef toe… sommige lijstjes waren écht doelloos, maar wel leuk). Een blog leek mij een goede start. Ik kocht een boek over bloggen en hoe meer ik las, hoe meer goesting ik kreeg. En ziezo, hier is hij dan.


Tips en verbeteringen zijn zeer welkom :-) ! Neus gerust al eens rond en laat me weten wat je ervan vindt.


Veel plezier op mijn blog.


Traveljournal in Australië #nevernotwriting

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven