• Laura, waar ben je gebleven?

wat 2019 mij leerde.

2019 was voor mij het jaar waarin ik twaalf boeken las, mijn caffeine-inname weer steeg en mijn zondagochtenden een stuk aangenamer werden gemaakt door ze te vullen met heerlijke ontbijtjes (#newtraditions).


Work it!

Ik zette dit jaar, na een korte pauze de stap terug naar het onderwijs. Toen ik het jaar voordien eruit stapte was ik opgelucht. Ik keek zo uit naar een nine to five job, die ik vond. Na enkele maanden kwam de onderwijskriebel weer boven en hoe langer hoe meer voelde ik dat mijn passie nog steeds daar lag. Ik heb de pauze nodig gehad, maar ik heb weer helemaal zin om les te geven.


Let's go and travel!

Dit jaar ging ik voor het tweede jaar op rij naar New York.

Ondertussen ben ik alweer aan het aftellen naar mijn derde bezoek (om exact te zijn nog 97 dagen). Elke keer opnieuw onder de indruk van deze stad. Chelsea, Meatpacking District, Brooklyn,… elke keer opnieuw veroveren ze mijn hart.


In 2019 maakte ik mijn eerste solo-citytrip naar Barcelona en mijn eerste solo-travel naar Portugal. Met mijn grote rugzak gepakt ging ik voor 12 dagen alleen van Porto naar Lissabon. Het is niet wereldschokkend, maar ik vond het best spannend. Ik kan nogal snel in stress schieten, dus om volledig op mezelf aangewezen te zijn was bezorgde mij wel kriebels in m’n buik. Maar ging er hier (letterlijk) een wereld open. Het was voor mij de aanzet om vaker alleen op vakantie te gaan, een moment te nemen om op te laden, te doen waar ik zin in heb en te beseffen hoe goed het thuis eigenlijk is. Dat besef je vooral als je er even van weg bent.


Life as it is.

Toen ik thuiskwam van Portugal kreeg ik minder fijn nieuws. Het Lief beëindigde de relatie van 4 jaar en dat kwam wel binnen. Wanneer iemand die je 100% vertrouwt dat vertrouwen beschaamt, zet je dat even wankel. Het was een moeilijke periode waar ik door moest.

Hierdoor werd het op dat moment heel druk. Het uiteengaan, de verhuis, starten op een nieuwe job, het kwam allemaal samen in dezelfde periode. Dat hakte wel in op mijn energielevel en heb ik nog een tijdje meegedragen. Toch bracht de nieuwe omgeving ook energie. Een nieuwe start, fijne collega’s en lieve kinderen vulden mijn hart met veel liefde, warmte en kracht.


Last but not least...

2019 was het jaar dat ik mijn blog startte. En daar geniet nog elke dag van! Jarenlang heb ik gezocht naar een manier om dingen van me af te zetten, schrijven, tekenen,... In 2019 heb ik gevonden wat ik al die jaren zocht. Het was best even spannend om mijn gedachten zo open te delen met de rest van de wereld, maar het was tot vandaag de beste beslissing die ik maakte.


Deze 3 dingen leerde ik in 2019.

1. Vertrouwen is iets kwetsbaar. Maar laat je vertrouwen in de ene mens je vertrouwen in een ander niet beïnvloeden. Blijf vertrouwen in de mensen, in de liefde.

2. Ik leerde dat ik erg kan genieten van alleen zijn en dat ik zo’n momenten meer en bewuster moet inplannen. Tijd voor mezelf. In deze momenten kan ik me opladen en komt de creativiteit vrij.

3. En misschien wel de beste les van 2019, soms moet je springen. De grootste beslissingen brengen het meeste angst mee, maar ook de mooiste veranderingen. Laat je nooit leiden door je angsten, maar sluit je ogen en spring eens lekker in het onbekende.


Voor 2020…

Voor 2020 hoop ik dat ik met evenveel liefde en passie in het onderwijs blijf. Dat ik mag blijven groeien als leerkracht en het voorrecht krijg om deze kleine wezentjes te blijven begeleiden en een zaadje kan planten dat mag openbloeien in deze wereld. Dat ik tijdens de zomervakantie een reis mag maken waar ik nieuwe mensen ontmoet, maar misschien ook weer een stukje van mezelf ontdek. Waar ik er vroeger alles aan deed om mezelf niet tegen te komen, kijk ik ernaar uit om weer iets meer over mezelf te leren. En wat de liefde betreft… er zijn nog wel wat dingen die ik alleen wil doen. Ik heb het geluk me te omringen met veel liefdevolle mensen en de rest komt wel, als het komt.
instagram: michelle_schrijft

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven