• Laura, waar ben je gebleven?

winter-leesvoer #lastminutecadeautje

De voorbije maanden heb ik heel wat gelezen. De boeken die ik lees deel ik graag met jullie op mijn Instagram. Alleen de allerbeste en de boeken die mij raken deel ik met jullie op mijn blogpagina.


Om het jaar af te sluiten maakte ik een kleine selectie uit de boeken die ik de voorbije maanden heb gelezen. Deze toppers kunnen misschien nog onder de kerstboom? Voor je zus, je moeder of gewoon lekker voor jezelf.


Veel leesplezier!


#1

Normale mensen - Sally Rooney

Het boek gaat over Connell en Marianne die ondanks hun verschillende en tegenstrijdige achtergrond en afkomst toch naar elkaar toe trekken. Ze vinden elkaar op vele vlakken, maar ze hebben beide zo’n trauma’s en bagage dat hun ‘relatie’ niet altijd gemakkelijk loopt. Het hele boek lang is er maar één vraag die in je hoofd zit: eindigen Connell en Marianne samen?

Het verhaal kon me helemaal meenemen en ik wilde niet stoppen met lezen.

Een prachtig boek over vriendschap, liefde en trauma’s.


#2

De NIX - Nathan Hill

Zelf zou ik niet direct een dit boek kiezen als ik de achterflap lees. Het politieke deel schrikt mij soms nogal af, omdat ik het niet fijn lezen vind als dit een heel groot deel van het verhaal in beslag neemt of als er veel voorkennis moet zijn. Niet dat ik het niet interessant vind, maar ik wil niet om de haverklap mijn verhaal onderbreken om dingen op te zoeken. Aan de andere kant is het een fijne manier om wat extra geschiedenis mee te pikken.


Het boek werd me aangeraden door iemand die mijn smaak in boeken en genre wel kent ondertussen en ondanks het toch 700 pagina’s waren waagde ik het er op.


Al vanaf het eerste hoofdstuk had de schrijver mij helemaal mee, zowel met de schrijfstijl als in het verhaal. Één eindeloze zin, pagina’s lang, geeft je écht gevoel in het hoofd van het personage te zitten en zijn denken te volgen.


Het verhaal gaat over Samuel. als kind in de steek gelaten door zijn moeder. Hij is auteur en heeft net zijn eerste bestseller geschreven en een contract getekend voor een volgend boek. Alleen zit hij met een schrijversblock en de uitgeverij dient een terugvordering in als hij niet snel een boek inlevert. Tot hij op dat moment zijn eigen moeder stenen ziet gooien naar de presidentskandidaat op de televisie. Hier kan hij wel een verhaal over schrijven.


Er worden vele kanten belicht in het verhaal.

De kant van de moeder, de kant van Samuel en zijn jeugdliefde, zijn jeugdvriend,…

Met als rode draad een man die op zoek gaat naar vriendschap, familie en zijn eerste jeugdliefde.

Ik weet dat de dikte van een boek mensen vaak afschrikt, maar ik las het op 3 weken uit, dus laat dat je zeker niet tegenhouden.


#3

Drift - Bregje Hofstede

Het einde van een romance. Het doet altijd pijn. Of jij diegene bent die beëindigd, of diegene bent die achterblijft. In het boek blikt Bregje terug op de mooie momenten die ze samen hadden, maar ook de mindere fijne gebeurtenissen krijgen een plaatsje. Het hele boek lang voelt als één lang afscheid. Een prachtig boek, geschreven in hele mooie zinnen. Ik heb deze topper twee keer kort achter elkaar gelezen, om het volledig in me op te kunnen nemen.


Drie toppers die mijn boekenhart alvast veroverd hebben.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven