• Laura, waar ben je gebleven?

ze is écht heel lief hoor!

Dag Vriend,

Bedankt dat jij dit weekend op Fromage wil passen, terwijl ik een weekend aan ’t zeetje zit. Ik vind het écht heel lief en je gaat het écht naar je zin hebben. Je vroeg om enkele dingen op papier te zetten, dus dan doe ik dat even.


Ik wil graag beginnen met, ze is écht heel lief hoor! - onthoud dit, altijd! -

En nog een weetje: wist je dat katten niet in staat zijn tot schuldgevoelens, dus dat ze niets met opzet doet. - ook fijn om te weten

Hieronder alvast enkele tips:

  • In de ochtend, wanneer je beslist om haar uit haar mandje te halen. Weet dan, dat haar motto is: “Ik wakker, iedereen wakker.” En dat het ‘all eyes on her is’ dan. In de ochtend is ze heel, euh, ‘nieuwsgierig’. Dan gaat ze op ontdekking, om te kijken wat er veranderd is in de wereld. Ik weet niet of ze beseft dat er weinig spectaculairs gebeurt hier in huis. Maar ze zal alles vinden, overal op en aan zitten.

Korte tip. Als je een poging doet om toch nog wat te snoozen. Laat dan geen lichaamsdelen onbedekt in bed. Zelfs als je denkt dat ze te klein is om vanop de grond op het bed te zien. Ze zal ze vinden.

  • Als ze op haar best is (lees: in nogal actieve modus) en je even niet weet hoe je haar gedrag kan keren. Denk dan aan mij. Je kan ons altijd paaien met eten. Eens rammelen met haar kattensnoepjes en ze staat onmiddellijk aan je voet te schuren. - Oké, écht schuren aan je voet doe ik niet.

  • Ga af en toe even weg. Als je terugkomt dan wil ze écht knuffelen en is ze blij dat je er weer bent. Als je heel de dag in haar buurt bent, krijgt ze na een tijdje genoeg van je. Dan wil ze alleen maar aandacht en durft ze wel eens in de gordijnen hangen, of het hele huis door crossen (lees: in hoog tempo). - heel vermoeiend

  • Krijg je het zootje niet geregeld?

I feel you.

Speel af en toe met haar, maar heel intens. Mat ze maar goed af. Daarna slaapt ze weer voor een tijdje. Op de vensterbank bij het raam, of op de stoel naast de spiegel. Dan ligt ze daar zo schattig en vredig. Hét moment waarvan jij denkt, ‘ooh, nu ga ik ze even strelen’.

STOP! Think twice!

Wanneer ze nu merkt dat je haar aandacht geeft, dan zal ze jou terug opeisen. Denk liever ‘ooh, even rust’ en laat haar. Ze weet dat wij mensen vallen voor haar schattigheid. Dat speelt ze uit. En als we ons laten vangen, dan moet je ze weer heel de tijd in het oog houden.

‘Niet in de gordijnen.’

‘Niet likken van de boter.’ (Aahja, de boter nooit zo op het aanrecht laten staan.)

‘Niet in de vuilbak.’

Nee, als ze slaapt of ligt, laat haar, en geniet van de rust, maar op afstand. Want sneller dan je denkt ontwaakt ze weer en begint ze weer aan haar ontdekkingstocht, van voor af aan.


  • Wanneer zij ervoor kiest is ze wel graag in gezelschap hoor.

als je aan het lezen bent, komt ze er graag bijzitten (lees: op je boek);

als je aan het koken bent, dan zal ze ergens een plekje zoeken op het aanrecht (lees: een kans zoeken om van de boter te likken);

als je op het toilet zit, dan doe je beter de deur dicht (lees: ongevraagde voyeur);


nog een tip: doe de deur van de badkamer altijd toe, ook als je niet binnen bent. Behalve als je het fijn vindt om straks likjes te krijgen nadat ze met haar kop in de toiletpot heeft gezeten, laat ze dan maar open. - it’s up to you.


  • Als laatste, ’s avonds mag ze niet doorhebben dat je gaat slapen. Dus voor je alle lichten uit doet, stop haar eerst in haar mandje. Ze heeft dit snel door en zal nog een heel ‘pak-me-dan-als-je-kan-spel’ beginnen.

Daarom wat instructies:

Wandel in haar richting, maar kijk haar niet aan.

Doe alsof je iets nodig hebt dat daar ligt, in haar buurt, of kijk wat rond.

Maar, kijk haar niet aan!

Pak haar op in één snelle beweging.

Zo Vriend, ik ben er zeker van dat jullie het heel fijn gaan hebben samen.

En ik sluit graag af, waarmee ik begonnen ben:


Een weetje: wist je dat katten niet in staat zijn tot schuldgevoelens, dus dat ze niets met opzet doet en ze is écht heel lief hoor! - onthoud dit, altijd!


Liefs, Laura


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven