• Laura, waar ben je gebleven?

Zoek je nog een goed boek voor op vakantie? Inspiratie vind je hier!

Het is vakantie! Voor diegene die het nog niet weten, ik sta in het onderwijs. Dat wil dus zeggen twee maanden zomervakantie! En dat ik dat leuk vind steek ik niet onder stoelen of banken. #sorrynotsorry


Ik lees graag, dus probeer ik tijdens het schooljaar toch wel wat boeken te lezen. De mooiste boeken of de boeken die me het meest raken krijgen een mooi plaatsje in mijn boekenkast. De andere boeken verkoop ik tweedehands via bol.com of breng ik naar De Sleghte of de kringloopwinkel. Zo krijgen mijn boeken een tweede leven. Niets zo leuk als een boek dat al eens gelezen is, of een boek waarin een boodschap geschreven staat voor de vorige eigenaar en waar jij nu stiekem ook van kan meegenieten.


Tijdens de vakantie is er extra veel tijd om wat goede boeken te lezen. Of ik nu ga reizen of gewoon thuis ben, ik heb bijna altijd een boek op zak. Altijd handig als je ergens moet wachten. Nooit verloren tijd!


De jaren voor ik mijn blog startte zijn er dus best al wat boeken de revue gepasseerd. Ik maak hieronder voor jullie een lijstje van de mooiste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Hopelijk vinden jullie er wat inspiratie in voor tijdens jullie vakantie, of om na het werk nog even met een goed boek in de tuin of op het terras te zitten.Hier komen de toppers uit mijn boekenkast!


Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? - Johan Harstad

Doet het geen belletje rinkelen? Van hier komt de mosterd. Ik vond het zo’n prachtig boek. Als mensen vragen wel boek ze zeker moeten lezen dan is mijn antwoord steevast: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?


Wild - Cheryl Strayed

Het ideale backpackers-boek. Heb je een backpackreis gepland en zoek je nog een goed boek? Neem Cheryl mee. Ik las het in één ruk uit. Loved it!

Het boek is trouwens ook verfilmd en die doet, in tegenstelling tot vele andere, geen afbreuk aan het boek.


De zaak Harry Quebert - Joël Dicker

Één van de dikste boeken die ik ooit gelezen heb. Het boek telt 632 pagina’s, maar laat je daar zeker niet door afschrikken. Eens je er in begonnen bent neemt het jou helemaal mee en is het bijna onmogelijk om het weg te leggen.


Het wordt spectaculair, beloofd. - Zita Theunynck

Een erg mooi boek met een verrassend begin. Het boek begint met een heleboel brieven die gevonden worden. Deze krijg je dan ook allemaal te lezen. Daarna start het verhaal en beetje bij beetje begin je de brieven te begrijpen. Topboek!


Heb jij nog een leuke boekentip? Laat hem achter in een reactie :-) .


Veel leesplezier!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven